Kistaloppet

Kistaloppet är ett årligt återkommande arrangemang som etablerat sig som ett av Stockholms mest intressanta motionslopp. Bansträckningen är unik genom att Kistaloppet går genom Kista Galleria, längs höghusområdena i Kista, Husby och Akalla samt Järvafältets grönområden.

 

kistaloppet_6

Vid målgången, där löparna får medaljer och presentpåsar från våra eminenta funktionärer.

 

Arrangemangets syfte är att förena människor i alla åldrar från hela Stockholm och visa upp Järvaområdets mångsidighet och styrkor. Med musik och underhållning har Kistaloppet profilerat sig som en riktig folkfest och 2013 var det totalt 3000 anmälda löpare och massor av engagerade åskådare följde loppet på plats. Loppet firar fem år 2014. Kistaloppet är 10 km långt (kontrollmätt bana).

 

kistaloppet_10

Tappra löpare som trotsar regnet under Kistaloppet 2013.

 

I samband med Kistaloppet arrangeras också Lilla Kistaloppet för pojkar och flickor mellan 7-13 år. Loppet är 1,7 km långt och precis som för de vuxna går en del av banan rätt genom Kista Galleria. Särskilt fokus läggs på att engagera barn ifrån Järvaområdet som normalt inte deltar i liknande arrangemang.

 

kistaloppet_8

För många barn är Lilla Kistaloppet sitt allra första lopp.

 

Ett viktigt inslag i Kistaloppet är underhållningen. Adam Tensta, Panetoz, Dani M, Ison & Fille samt Looptroop Rockers är några av alla artister som uppträtt i samband med Kistaloppet.

Film från Kistaloppet ser du här.

Huvudsponsorer för Kistaloppet är Vasakronan och Kista Galleria. 

 

arrangemang-sponsorer_kl

Fakta
Startår 2010
Löpare 3000+
Funktionärer 150+
Resultat

I den senaste deltagarundersökningen fick Kistaloppet betyget 4,4 av 5.

Fakta

"Tack för festen. Fantastiskt initiativ"